Körtés rétesbatyu mandulakrémmel

kortes-retesbatyu-mandulakrémmel-donum-terrae

Körtés rétesbatyu mandulakrémmel

Hozzávalók 8 darabhoz:

  • 1 csomag réteslap

A töltelékhez:

  • 3 üveg körtekompót leszűrve (kb. 50 dkg)
  • 2 evőkanál Donum Terrae mandulakrém
  • 6 evőkanál mazsola
  • 3 evőkanál diákcsemege

A kenéshez:

  • olvasztott vaj

A szóráshoz:

  • barna cukor

A tálaláshoz:

  • porcukor

Elkészítés:

  1. A réteslapokat 6-6 négyzetre vágjuk.
  2. A gyümölcsös töltelékhez botmixer segítségével pürésítjük a körtebefőttet, hozzákeverjük a mandulakrémet, a mazsolát, és a mozsárban kissé megtört diákcsemegét.
  3. A muffin sütőforma mélyedéseit kikenjük vajjal, majd 8 mélyedésbe 1-1 feldarabolt réteslapot helyezünk.
  4. Megkenjük vajjal, majd jöhet egy újabb réteslap, amit kicsit elforgatva helyezünk az előzőre, és végül egy harmadik lap.
  5. Egy-egy evőkanál tölteléket kanalazunk mindegyik mélyedésbe, majd egy negyedik lapot helyezünk a süteményekre, és körben behajtjuk köré a kilógó tésztaszéleket (amennyiben szükséges, itt is használhatunk vajat „ragasztónak”).
  6. A tetejüket megkenjük vajjal, megszórjuk egy-egy csipet barna cukorral, és előmelegített, légkeveréses sütőben, 180 fokon 14-16 perc alatt készre sütjük.
  7. Porcukorral meghintve tálaljuk.

 

Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.