Mandulakrémes cruffin

mandulakrémes-cruffin- donum-terrae

Mandulakrémes cruffin

Hozzávalók 6 db-hoz:

  • 1,2 dl tej
  • 1 teáskanál méz
  • 2 dkg élesztő
  • 22 dkg liszt
  • 2,5 dkg cukor
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 4-5 evőkanál Donum Terrae mandulakrém
  • A tetejére:
    • szeletelt mandula
    • 2-3 evőkanál vaníliás cukor

Elkészítés:

  1. A tejet meglangyosítjuk a mézzel, belemorzsoljuk az élesztőt, és letakarva felfuttatjuk.
  2. A robotgép táljában összekeverjük a lisztet a cukorral.
  3. Hozzáadjuk az olvasztott vajat és a felfutott élesztőt.
  4. A dagasztó karral lágy, ruganyos tésztát dagasztunk belőle. Letakarva, szobahőmérsékleten duplájára kelesztjük.
  5. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, vékony téglalappá nyújtjuk.
  6. A felét megkenjük mandulakrémmel, megszórjuk vaníliás cukorral, majd félbehajtjuk. Ezt a műveletet megismételjük.
  7. A tésztát összenyomkodjuk, hosszában 6 egyforma széles csíkra vágjuk.
  8. A csíkokat feltekerjük, papírkapszlival bélelt muffinformába helyezzük. Letakarva ismét duplájára kelesztjük.
  9. A tetejét megszórjuk szeletelt mandulával, 180 fokos sütőben 20-22 perc alatt készre sütjük.
  10. Még forrón megszórjuk kevés vaníliás cukorral. Kihűlve, reggelire kínáljuk.

Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.