Mandulakrémes cruffin
Hozzávalók 6 db-hoz:
- 1,2 dl tej
- 1 teáskanál méz
- 2 dkg élesztő
- 22 dkg liszt
- 2,5 dkg cukor
- 5 dkg olvasztott vaj
- 4-5 evőkanál Donum Terrae mandulakrém
- A tetejére:
- szeletelt mandula
- 2-3 evőkanál vaníliás cukor
Elkészítés:
- A tejet meglangyosítjuk a mézzel, belemorzsoljuk az élesztőt, és letakarva felfuttatjuk.
- A robotgép táljában összekeverjük a lisztet a cukorral.
- Hozzáadjuk az olvasztott vajat és a felfutott élesztőt.
- A dagasztó karral lágy, ruganyos tésztát dagasztunk belőle. Letakarva, szobahőmérsékleten duplájára kelesztjük.
- A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, vékony téglalappá nyújtjuk.
- A felét megkenjük mandulakrémmel, megszórjuk vaníliás cukorral, majd félbehajtjuk. Ezt a műveletet megismételjük.
- A tésztát összenyomkodjuk, hosszában 6 egyforma széles csíkra vágjuk.
- A csíkokat feltekerjük, papírkapszlival bélelt muffinformába helyezzük. Letakarva ismét duplájára kelesztjük.
- A tetejét megszórjuk szeletelt mandulával, 180 fokos sütőben 20-22 perc alatt készre sütjük.
- Még forrón megszórjuk kevés vaníliás cukorral. Kihűlve, reggelire kínáljuk.
Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.