Málnás-levendulás frissítő
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 dl levendula szörp
- 1 evőkanál Donum Terrae málnaecet
- 8 dl víz (szénsavas is lehet)
- a tálaláshoz:
- friss málna
- friss eper
- citromfűlevél
- levendula virág
- jégkocka
Elkészítés: Egy nagy kancsóban elkeverjük a levendula szörpöt, a málnaecetet és a vizet. Minden pohár aljába 3-4 szem málnát és 1-2 szem epret teszünk, amit egy kanál, vagy más erre alkalmas eszköz segítségével összetörünk. Beleteszünk fejenként 3-4 jégkockát, 2-3 citromfűlevelet, majd felöntjük a málnás-levendulás üdítővel, végül levendulavirággal díszítjük.
Tipp: a jégkockák készítésénél a tartóba helyezhetünk egy-egy szem málnát, áfonyát, szedret, esetleg felaprított epret, és csak ezután töltsük fel őket vízzel, így sokkal izgalmasabb lehet a tálalás.
Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.