Málnás-levendulás frissítő

Málnás-levendulás frissítő

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 dl levendula szörp
  • 1 evőkanál Donum Terrae málnaecet
  • 8 dl víz (szénsavas is lehet)
  • a tálaláshoz:
    • friss málna
    • friss eper
    • citromfűlevél
    • levendula virág
    • jégkocka

Elkészítés: Egy nagy kancsóban elkeverjük a levendula szörpöt, a málnaecetet és a vizet. Minden pohár aljába 3-4 szem málnát és 1-2 szem epret teszünk, amit egy kanál, vagy más erre alkalmas eszköz segítségével összetörünk. Beleteszünk fejenként 3-4 jégkockát, 2-3 citromfűlevelet, majd felöntjük a málnás-levendulás üdítővel, végül levendulavirággal díszítjük.

Tipp: a jégkockák készítésénél a tartóba helyezhetünk egy-egy szem málnát, áfonyát, szedret, esetleg felaprított epret, és csak ezután töltsük fel őket vízzel, így sokkal izgalmasabb lehet a tálalás.

Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.