Nyári saláta kacsahússal, málnaecetes vinaigrette-tel
Hozzávalók 2 személyre:
- 1 kacsacomb
- 1 cukkini
- 1 lila hagyma
- 1 piros kaliforniai paprika
- 3 szál sárgarépa
- 2 szelet kenyér
- 2 tojás
- 6 evőkanál extraszűz olívaolaj
- 3 evőkanál Donum Terrae málnaecet
- só
- bors
Elkészítés:
- A kacsacombot megmossuk, leitatjuk róla a vizet. A bőrét két irányból átlósan beirdaljuk. Sóval és borssal bedörzsöljük.
- Forró serpenyőben először bőrrel lefelé, majd a másik oldalon is lesütjük. Hőálló tálba tesszük, a bőréből kisült zsírból keveset aláöntünk.
- Letakarva, 180 fokos sütőben másfél óra alatt puhára sütjük.
- A húst lefejtjük a csontról, csíkokra vágjuk.
- A cukkinit, a paprikát és a sárgarépát gyufaszál vékonyra vágjuk. A lila hagymát felezzük, majd szeleteljük.
- A kenyeret felkockázzuk, a kacsa sütéséből visszamaradt zsíron ropogósra sütjük.
- A tojásokat keményre főzzük. Megpucoljuk, negyedekre vágjuk.
- Az extraszűz olívaolajat és a málnaecetet jól záródó üvegbe tesszük, majd addig rázzuk, amíg az állaga krémes nem lesz.
- A saláta hozzávalóit tálba tesszük, rálocsoljuk az öntetet, összeforgatjuk. Azonnal fogyasztjuk.
Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.