Szezámos padlizsánkrém (vegán, gluténmentes, szénhidrátdiétás)

szezamos-padlizsankrem-donum-terrae

Szezámos padlizsánkrém (vegán, gluténmentes, szénhidrátdiétás)

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A padlizsánokat egy villával körben megszurkáljuk.
  2. 200 fokra előmelegített sütőbe vagy a grillre tesszük, kb. 1 óra alatt puhára sütjük.
  3. A húsát tálba kaparjuk, botmixerrel krémesítjük.
  4. Hozzáadjuk a szezámkrémet, belenyomjuk a fokhagymákat, és ízesítjük a citromlével, sóval, borssal.
  5. Végül összekeverjük.
  6. Kenyérre kenve fogyasztjuk, vagy kínálhatjuk mártogatósként is: fekete szezámmaggal megszórva, és olívaolajjal meglocsolva, tortilla chipsszel, pitával, naan kenyérrel vagy zöldségekkel.

 

Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.