Nyári saláta kacsahússal, málnaecetes vinaigrette-tel

nyari-salata-kacsahussal- donum-terrae

Nyári saláta kacsahússal, málnaecetes vinaigrette-tel

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 kacsacomb
  • 1 cukkini
  • 1 lila hagyma
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 szelet kenyér
  • 2 tojás
  • 6 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 3 evőkanál Donum Terrae málnaecet
  • bors

Elkészítés:

  1. A kacsacombot megmossuk, leitatjuk róla a vizet. A bőrét két irányból átlósan beirdaljuk. Sóval és borssal bedörzsöljük.
  2. Forró serpenyőben először bőrrel lefelé, majd a másik oldalon is lesütjük. Hőálló tálba tesszük, a bőréből kisült zsírból keveset aláöntünk.
  3. Letakarva, 180 fokos sütőben másfél óra alatt puhára sütjük.
  4. A húst lefejtjük a csontról, csíkokra vágjuk.
  5. A cukkinit, a paprikát és a sárgarépát gyufaszál vékonyra vágjuk. A lila hagymát felezzük, majd szeleteljük.
  6. A kenyeret felkockázzuk, a kacsa sütéséből visszamaradt zsíron ropogósra sütjük.
  7. A tojásokat keményre főzzük. Megpucoljuk, negyedekre vágjuk.
  8. Az extraszűz olívaolajat és a málnaecetet jól záródó üvegbe tesszük, majd addig rázzuk, amíg az állaga krémes nem lesz.
  9. A saláta hozzávalóit tálba tesszük, rálocsoljuk az öntetet, összeforgatjuk. Azonnal fogyasztjuk.

Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.