Tepsis palacsinta földimogyorókrémmel
Hozzávalók egy 20×30 cm-es tepsihez:
- 2 tojás
- 4,5 dkg porcukor
- 2 evőkanál olaj
- 1,7 dl tej
- 25 dkg liszt
- 1 kávéskanál só
- 1 teáskanál sütőpor
- a tetejére:
- 6 teáskanál Donum Terrae földimogyorókrém
- 6 teáskanál meggylekvár
Elkészítés:
- Elektromos habverő segítségével habosra verjük a tojást a porcukorral, majd hozzáadjuk az olajat és a tejet.
- Egy tálban elvegyítjük egymással a lisztet, a sót és a sütőport, majd folyamatos keverés mellett a folyékony hozzávalókhoz adagoljuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tésztát, a tetejére kanalazzuk a földimogyorókrémet és a lekvárt, és egy fogpiszkáló segítségével márványosra keverjük.
- Előmelegített, 160 fokos, légkeveréses sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.
- Felszeletelve, lekvárral együtt tálaljuk.
Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.