Humusz (gluténmentes)

humusz_donum_terrae

Humusz (gluténmentes)

Hozzávalók 4-6 személyre:

  • 40 dkg csicseriborsó-konzerv
  • 4 evőkanál Donum Terrae szezámkrém
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • frissen őrölt bors
  • 1 citrom leve
  • 60 ml olívaolaj
  • víz (amennyit felvesz)

Elkészítés:

  1. Késes aprítóba tesszük a leszűrt csicseriborsót, a szezámkrémet és az áttört fokhagymát.
  2. Fűszerezzük őrölt köménnyel, sóval, frissen őrölt borssal, valamint hozzáadjuk a citromlevet és az olívaolajat is.
  3. Pépesíteni kezdjük, közben kis adagokban annyi vizet adunk hozzá, hogy krémes állaga legyen.
  4. Pirítós kenyérrel tálaljuk.

Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.