Almás sült zabkása (gluténmentes, szénhidrátdiétás, vegetáriánus)
Hozzávalók:
- 12 dkg gluténmentes zabpehely
- 2,5 dkg durvára tört török mogyoró
- 6 dkg eritrit
- 2 teáskanál chia mag
- 1 teáskanál gluténmentes sütőpor
- 1/2 teáskanál őrölt fahéj
- 1/2 teáskanál Himalája só
- 1/4 teáskanál őrölt kardamom
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- 1 közepes alma
- 2,5 dl cukormentes mandulatej
- 1 evőkanál őrölt lenmag
- 3 evőkanál víz
- a forma kenéséhez:
- kevés kókuszolaj
- a tetejére:
- áfonya
- durvára tört török mogyoró
Elkészítés:
- A lenmagot elvegyítjük a vízzel, majd félrerakjuk 10 percre, amíg kicsit kocsonyás állagú nem lesz.
- A zabpelyhet a többi száraz hozzávalóval elvegyítjük.
- Az almát meghámozzuk, lereszeljük.
- Hozzáadjuk a lenmagtojást, a vaníliakivonatot és a mandulatejet, elkeverjük, végül a zabpelyhes eleggyel összeforgatjuk.
- A formát kókuszolajjal kikenjük, beleöntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük.
- Mogyorókrémmel, áfonyával, és durvára tört mogyoróval megszórva tálaljuk.
Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.