Banános fehérjebomba (gluténmentes)

Banános fehérjebomba

Hozzávalók 3 db 7 cm-es szufléformához:

  • a tésztához:
  • a tetejére:
  • az öntethez:
    • 1,5 dl kókusztejszín
    • 2 evőkanál tetszőleges Donum Terrae magkrém (pl. mandula– vagy mogyorókrém)
    • 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer (elhagyható)
  • a tálaláshoz:
    • kókuszreszelék

A megpucolt, felkarikázott banánt a tojással, a kókusztejszínnel, a kókuszfehérjeporral és a sütőporral egynemű tésztává daráljuk. A sütőformákat kikenjük kókuszzsírral, meghintjük kókuszfehérjeporral, és egyenlő arányban elosztjuk bennük a masszát. Mikrohullámú sütő legmagasabb fokozatán kb. 3 percig „sütjük”. Közben a kókusztejszínt kézi habverővel krémesre, enyhén habosra keverjük a magkrémmel és az édesítővel. A süteményt kiemeljük a formából, tányérra tesszük, és az öntettel meglocsolva, kevés kókuszreszelékkel meghintve tálaljuk.

Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.