Diós keksz (gluténmentes)
Hozzávalók:
- 25 dkg darált dió
- 12 dkg kókuszvirágcukor vagy nádcukor
- 1 dkg kókuszliszt
- 4 dkg tápiókaliszt
- 1,5 dkg holland kakaópor
- 3 g szódabikarbóna
- 4 tojás
- 2 teáskanál Donum Terrae dióolaj
- 15–20 szem dió apróra vágva
- 5 dkg étcsoki apróra vágva
Elkészítés:
- Tálba kimérjük és összekeverjük a darált diót, a kókuszvirágcukrot, a kókuszlisztet, a tápiókalisztet, a holland kakaóport és a szódabikarbónát.
- Egy másik edényben a tojásokat habosra keverjük, hozzáadjuk a dióolajat, majd hozzáöntjük a lisztkeveréket is.
- Csomómentesre keverjük, majd az étcsokit is beleforgatjuk a tésztába.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól 3 centiméter távolságra, evőkanálnyi halmokat rakunk, majd kicsit ellapítjuk őket.
- Tetejüket megszórjuk diódarabokkal.
- 175 fokra előmelegített sütőben körülbelül 12 perc alatt kisütjük.
- A sütési idő nagyban függ a kekszek nagyságától.
Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.