Tészta:
- 4 tojássárgája
- 100 g durvára őrölt földimogyoró
- 70 g nádcukor
Krém:
- 250 nl tejszín
- 50 g nádcukor
- 100 g keserű csoki
- 2 ek Donum Terrae földimogyorókrém
Sorbet:
- 250 ml víz
- 220 g cukor
- 2 citrom leve
- 250 g túró vagy ricotta
- 1 dl natúr joghurt
Elkészítés:
Tészta:
A sütőt 160 fokra előmelegítem. Gőz felett sűrűre keverjük a cukrot a tojássárgával, majd keverjük hozzá a földimogyorót.
A sütőpapírral bélelt tepsibe vékonyan rásimítjuk a tésztát és kb. 14 perc alatt megsütjük. A tetejére fordított tésztáról lehúzzuk a papírt, még melegen formára vágjuk és hagyjuk kihűlni.
Krém:
A tejszínt felforraljuk a cukorral és beleszórjuk a csokoládét. Elkeverjük, lehűtjuk majd habbá verjük és hozááaduk a mogyorókrémet.
Sorbet:
A vizet és a cukrot melegítsük 84 fokra majd hűtsük vissza 4 fokra, facsarjuk bele a citromok levét. Keverjük hozzá a túrót és a joghurtot, tegyük fagylaltgépbe – vagy ennek hiányában a fagyasztóba, és fél óránként jól keverjük át egy villával.
Tálalás:
Vékony szelet a krémes mogyorótésztából a tányérra fektetve. Egy szelet kifagyasztva majd ledarálva biztos és gusztusos alapja a túró sorbet-nak.