Földimogyorókrémes pogácsa

Hozzávalók:földimogyis pogi

  • 4 szelet bacon
  • 200 g liszt
  • 1 ek sütőpor
  • 0,5 tk só
  • 150 ml író (vagy 100 ml joghurt+víz)
  • 60 g földimogyorókrém
  • 1 ek juharszirup
  • 1 ek baconből készült hideg zsír
  • 2 ek vaj

Elkészítés:

Süssük a bacon szeleteket ropogósra. Öntsük le róla a zsűrt, hűtsük le. A ropogós bacon szeleteket daraboljuk fel apróra. Egy tálban keverjük össze az írót a földimogyorókrémmel.

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Keverjük össze egy edényben a lisztet, a sütőport, sót és a bacon darabokat. Adjuk hozzá a zsírt és a vajat, jól keverjük el. Adjuk hozzá a földimogyorókrémes keveréket, addig dolgozzuk el őket, amíg a tészta össze nem áll. Tegyük a tésztát lisztezett felületre. Nyújtsuk ki nagyjából másfél centi vastagra- Nagyobb pogácsa szaggatóval szagassuk ki a pogácsáinkat. Helyezzük pket sütőpapírra és 16-18 perc alatt süssük készre.

Fogyasszuk még melegen, vajjal vagy juharsziruppal!