- 4 szelet bacon
- 200 g liszt
- 1 ek sütőpor
- 0,5 tk só
- 150 ml író (vagy 100 ml joghurt+víz)
- 60 g földimogyorókrém
- 1 ek juharszirup
- 1 ek baconből készült hideg zsír
- 2 ek vaj
Elkészítés:
Süssük a bacon szeleteket ropogósra. Öntsük le róla a zsűrt, hűtsük le. A ropogós bacon szeleteket daraboljuk fel apróra. Egy tálban keverjük össze az írót a földimogyorókrémmel.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Keverjük össze egy edényben a lisztet, a sütőport, sót és a bacon darabokat. Adjuk hozzá a zsírt és a vajat, jól keverjük el. Adjuk hozzá a földimogyorókrémes keveréket, addig dolgozzuk el őket, amíg a tészta össze nem áll. Tegyük a tésztát lisztezett felületre. Nyújtsuk ki nagyjából másfél centi vastagra- Nagyobb pogácsa szaggatóval szagassuk ki a pogácsáinkat. Helyezzük pket sütőpapírra és 16-18 perc alatt süssük készre.
Fogyasszuk még melegen, vajjal vagy juharsziruppal!