Hozzávalók:
- 60g Donum Terrae Földimogyorókrém
- 150g barnacukor
- 2 nagy tojás
- 150g liszt
- 35g kakaó
- 1 kk szódabikarbóna
- csipet só
- apróra vágott földimogyoró és étcsokoládé
Bevonathoz:
- 200g étcsokoládé
- 1.5 ek Donum Terrae Földimogyorókrém
- 1.5 ek étkezési keményítő
Elkészítés
Mixerrel keverjük össze a földimogyorókrémet a cukorral, amíg krémes lesz ( a cukor elkezd feloldódni, és már nem lesz annyira darabos). Adjuk hozzá egyenként a tojásokat.
Egy külön tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat: lisztet, kakaót, szódabikarbónát, sót. Keverjük hozzá a földimogyorós masszához.
Tegyük a tésztát egy eynhén lisztezett felületre, dolgozzuk bele a darabolt földimogyorót és a csokoládét.
Tegyük a tésztát sütőpapírra, fomázzunk belőle egy nagyjából 28x7cm méretű “veknit” és 160 fokon 40 percig süssük. Hagyjuk hülni nagyjából 20 percig, majd óvatosan szeljük fel másfél centis darabokra. Ezeket a szeleteket sütőpapírra fektessük, és tegyük vissza a sütőbe még 7 percre, fordítsuk meg őket és a másik oldalukon is süssük még 7 percig. Rácson hagyjuk őket kihülni.
A csokoládét a földimogyorókrémmel és a keményítővel tegyük fel melegedni, és alacsony hőfokon addig melegítsük, amíg a csoki elolvad.
Mártsuk a biscotti egyik végét a mázba és zsírpapírra helyezve várjuk meg, amíg a máz megszilírdul rajta.
Tipp: Ennek a finomságnak az elkészítéséhez használhatunk mogyorókrémet vagy mandulakrémet is.