Kókuszos minikuglóf
Hozzávalók 12 db-hoz
- a tésztához:
- 12 dkg darált mandula
- 6 dkg kókuszliszt
- 3 dkg Donum Terrae kókuszfehérjepor
- 1 teáskanál gluténmentes sütőpor
- 10 dkg vaj
- 2 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
- 4 tojás
- 1,8 dl kókusztej
- a díszítéshez:
- 5 dkg cukor- és gluténmentes étcsokoládé (85% kakaótartalmú)
- 1 evőkanál olaj
- kókuszreszelék
Elkészítés: A tojást kikeverjük az édesítőszerrel, a vajjal, a kókusztejjel, majd beleforgatjuk a száraz hozzávalókat. A tésztát a szilikon minikuglófformákba kanalazzuk, és 180 fokon kb. 45 percig sütjük. (Tűpróba!) Kihűtjük. A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, és megkenjük vele a sütemények tetejét. Kókuszreszelékkel meghintve tálaljuk.
Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.