Házi granolna mandulakrémmel
Hozzávalók:
- A granolához:
- 18 dkg gabonapehely (zab, rozs, búza)
- 2 dkg chiamag
- 5 dkg sótlan földimogyoró
- 2 dkg szezámmag
- 2 dkg kókuszreszelék
- 5 dkg kókuszpehely
- 2 dkg szeletelt mandula
- 8 dkg kókuszolaj
- 3 dkg méz
- 5 dkg mazsola
- 5 dkg aszalt szilva
- 5 dkg aszalt sárgabarack
- 5 dkg aszalt vörös áfonya
- 10 dkg étcsokoládé
- A tálaláshoz:
- natúr joghurt
- áfonya
- meggylekvár
- kókuszpehely
- Donum Terrae mandulakrém
Elkésztés:
- Összevegyítjük a gabonapelyhet, a chiamagot, a durvára darabolt földimogyorót, a szezámmagot, a kókuszreszeléket, a kókuszpelyhet és a mandulát.
- Hozzákeverjük a kókuszolajat és a mézet, majd sütő-papírral bélelt tepsire öntjük, és egyenletesen eloszlatjuk.
- 180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 15 percig sütjük, közben 5 percenként átforgatjuk, hogy mindenhol egyenletesen piruljon.
- Miután kihűlt, hozzáadjuk a feldarabolt aszalt gyümölcsöt és csokoládét.
- Csatos üvegbe szedjük.
- A tálaláshoz tálkába natúr joghurtot kanalazunk, granolát, friss áfonyát, meggylekvárt, kókuszpelyhet és mandulakrémet adagolunk rá.
Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.