Humusz (gluténmentes)
Hozzávalók 4-6 személyre:
- 40 dkg csicseriborsó-konzerv
- 4 evőkanál Donum Terrae szezámkrém
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál őrölt kömény
- só
- frissen őrölt bors
- 1 citrom leve
- 60 ml olívaolaj
- víz (amennyit felvesz)
Elkészítés:
- Késes aprítóba tesszük a leszűrt csicseriborsót, a szezámkrémet és az áttört fokhagymát.
- Fűszerezzük őrölt köménnyel, sóval, frissen őrölt borssal, valamint hozzáadjuk a citromlevet és az olívaolajat is.
- Pépesíteni kezdjük, közben kis adagokban annyi vizet adunk hozzá, hogy krémes állaga legyen.
- Pirítós kenyérrel tálaljuk.
Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.