- 10 dkg minőségi sonka
- 4 szelet korpás toast kenyér
- 1 db mozarella
- 2+1 ek. mandualkrém
- 1 pohár natúr joghurt
- 1-2 ek szeletelt mandula
- 1 db tojás
Elkészítés:
A toast kenyeret megpirítjuk és kis kockákra vágjuk. 2 evőkanál mandulakrémet és 2 evőkanál joghurtot, valamint a tojás sárgáját összekeverjük.
A sonka szeletekkel kibélelünk egy muffin sütőt, majd felkockázzuk a mozarellát is, és a formák aljába osztjuk.
A tojás fehérjéből kemény habot verünk. A pirítós kockákat és a szeletelt mandulát belekeverjük a joghurtos alapba és vigyázva beleforgatjuk a tojáshabot is, vigyázva, hogy ne törjön össze. Az így kapott masszát ráadagoljuk a mozarellára, majd a kilógó sonka végekkel betakarjuk és előmelegített sütőben 6. fokozaton 10-15 perc alatt megsütjük.
5-10 perc pihentetés után saláta alapra tálaljuk majd a maradék joghurtból és egy kanár mandulakrémből készült öntettel meglocsoljuk, amihez egy kevés olívaolajat és egy kis chilit is keverhetünk.