Mandulakrémes whoopie pie
Hozzávalók 28-30 darabhoz:
- a tésztához:
- 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 10 dkg liszt
- 2,5 dkg cukrozatlan kakaópor
- 1/2 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 15 dkg vaj
- 2,5 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
- 1 kiskanál vaníliaaroma
- 1 tojás
- 2 dl tej
- 2 evőkanál tejföl
- a krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 2,5 dkg
- 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
- 1 teáskanál mandulaaroma
- 7,5 dkg Donum Terrae mandulakrém
- 1/2 dl tejszín
Elkészítés: A kétféle lisztet elvegyítjük a kakaóval, a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval. A vajat az édesítőszerrel kihabosítjuk, hozzáadjuk a vaníliaaromát, a tojást, a tejet, a tejfölt, a lisztes keveréket, majd egyneművé keverjük. A masszát sima csöves habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsire korongokat nyomunk egymástól 2-3 cm távolságra. 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A mascarponét az édesítőszerrel és a mandulaaromával kikeverjük, majd hozzádolgozzuk a mandulakrémet és a tejszínhabot. A krémet csillagcsöves habzsákba kanalazzuk, és 1-1 kihűlt kekszkorongot betöltünk vele.
Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.