Tökmagkrémes-málnás csiga
Hozzávalók 10-11 db-hoz, 24 cm-es kerek sütőformához:
- a tésztához:
- 30 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 10 dkg tönkölyliszt
- 1 csipet só
- 1 dl langyos tej
- 1/2 kávéskanál cukor
- 2,5 dkg friss élesztő
- 10 dkg olvasztott vaj
- 1 dkg
- 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
- 1 tojás
- a töltekhez:
- 20 dkg fagyasztott málna (friss is lehet)
- 2,5 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
- 2,5 dkg mandulaliszt
- 5 dkg Donum Terrae tökmagkrém
- 1 dkg olvasztott vaj
- a formához:
- kevés vaj
- kevés tönkölyliszt
- a tálaláshoz:
- porrá őrölt eritrit
Elkészítés: Az élesztőt a cukorral a langyos tejben felfuttatjuk. A kétféle lisztet, a sót, a vajat, az édesítőszert és a tojást robotgép keverőtáljába tesszük, majd a felfuttatott élesztővel együtt rugalmas tésztává dagasztjuk. Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
A málnát és az édesítőszert lábasba tesszük, forrásig melegítjük, majd hozzáadjuk a mandulalisztet, és besűrítjük. A tűzről levéve hűlni hagyjuk.
A tésztát lisztezett felületen kb. 26×32 cm-es téglalappá nyújtjuk. Megkenjük az olvasztott vajjal elkevert tökmagkrémmel, majd elosztjuk rajta a málnás tölteléket. A hosszabb oldalától kezdve feltekerjük, és 10-11 szeletre vágjuk. A csigákat a kivajazott, kilisztezett sütőformába rendezzük, 30 percig pihentetjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20-22 perc alatt készre sütjük. Eritritporral meghintve tálaljuk.
Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.