Tökmagkrémes-málnás csiga

Tökmagkrémes-málnás csiga

Hozzávalók 10-11 db-hoz, 24 cm-es kerek sütőformához:

  • a tésztához:
    • 30 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
    • 10 dkg tönkölyliszt
    • 1 csipet só
    • 1 dl langyos tej
    • 1/2 kávéskanál cukor
    • 2,5 dkg friss élesztő
    • 10 dkg olvasztott vaj
    • 1 dkg
    • 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
    • 1 tojás
  • a töltekhez:
    • 20 dkg fagyasztott málna (friss is lehet)
    • 2,5 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
    • 2,5 dkg mandulaliszt
    • 5 dkg Donum Terrae tökmagkrém
    • 1 dkg olvasztott vaj
  • a formához:
    • kevés vaj
    • kevés tönkölyliszt
  • a tálaláshoz:
    • porrá őrölt eritrit

Elkészítés: Az élesztőt a cukorral a langyos tejben felfuttatjuk. A kétféle lisztet, a sót, a vajat, az édesítőszert és a tojást robotgép keverőtáljába tesszük, majd a felfuttatott élesztővel együtt rugalmas tésztává dagasztjuk. Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.

A málnát és az édesítőszert lábasba tesszük, forrásig melegítjük, majd hozzáadjuk a mandulalisztet, és besűrítjük. A tűzről levéve hűlni hagyjuk.

A tésztát lisztezett felületen kb. 26×32 cm-es téglalappá nyújtjuk. Megkenjük az olvasztott vajjal elkevert tökmagkrémmel, majd elosztjuk rajta a málnás tölteléket. A hosszabb oldalától kezdve feltekerjük, és 10-11 szeletre vágjuk. A csigákat a kivajazott, kilisztezett sütőformába rendezzük, 30 percig pihentetjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20-22 perc alatt készre sütjük. Eritritporral meghintve tálaljuk.

Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.