Édesburgonya krémleves
Hozzávalók:
- 1 közepes édesburgonya (nyers súlya ~350g)
- 2 szem burgonya (nyers súlya ~150g)
- 1 közepes sárgarépa (nyers súly ~150g)
- 2 dl növényi tejszín (zab vagy rizstejszín)
- 2 “csapott” kávéskanál Donum Terrae Szezámkrém
- 1,5 liter víz
- fűszerek ízlés szerint: só, fehér őrölt bors, őrölt szerecsendió, őrölt gyömbér
- tálaláshoz: Donum Terrae Pirított szezámolaj
Elkészítés:
- A zöldségeket meghámozzuk, felkockázzuk és 1,5 liternyi vízben fedő alatt puhára főzzük.
- Ezután hozzáadjuk a szezámkrémet, növényi tejszínt, majd botmixerrel turmixoljuk.
- Visszatesszük a tűzhelyre, ízesítjük a fent említett fűszerekkel.
- Amint újra felfő, el is készült a nagyszerű krémlevesünk.
- A pirított szezámolaj további nagyszerű ízt ad neki, találáskor minden tányérba csepegtessünk nagyjából egy mokkáskanálnyi belőle.
Köszönjük a receptet Boda Piroskának, a Boldogság Fűszere és Fakanala megalkotójának!