Édesburgonya krémleves

édesburgonya_krémleves_donum_terrae

Édesburgonya krémleves

Hozzávalók:

  • 1 közepes édesburgonya (nyers súlya ~350g)
  • 2 szem burgonya (nyers súlya ~150g)
  • 1 közepes sárgarépa (nyers súly ~150g)
  • 2 dl növényi tejszín (zab vagy rizstejszín)
  • 2 “csapott” kávéskanál Donum Terrae Szezámkrém
  • 1,5 liter víz
  • fűszerek ízlés szerint: só, fehér őrölt bors, őrölt szerecsendió, őrölt gyömbér
  • tálaláshoz: Donum Terrae Pirított szezámolaj

 

Elkészítés:

  1. A zöldségeket meghámozzuk, felkockázzuk és 1,5 liternyi vízben fedő alatt puhára főzzük.
  2. Ezután hozzáadjuk a szezámkrémet, növényi tejszínt, majd botmixerrel turmixoljuk.
  3. Visszatesszük a tűzhelyre, ízesítjük a fent említett fűszerekkel.
  4. Amint újra felfő, el is készült a nagyszerű krémlevesünk.
  5. A pirított szezámolaj további nagyszerű ízt ad neki, találáskor minden tányérba csepegtessünk nagyjából egy mokkáskanálnyi belőle.

 

Köszönjük a receptet Boda Piroskának, a Boldogság Fűszere és Fakanala megalkotójának!