Hozzávalók:
- 40 dkg aprószemű újkrumpli
- 3 dkg vaj
- 1 ek olívaolaj
- 2 ág rozmaring
- 3 gerezd fokhagyma
- reszelt citromhéj
- 1,5 dl víz
- 1 tk só
- 2 ek tökmagkrém
Elkészítés:
Az apró újkrumplit felesleges pucolni, csak jól meg kell sikálni és szárazra törölni. A vajat és az olajat egy nagy, 26-28 cm-es mély teflonserpenyőben összemelegítettem, rádobtam a krumplit és a félbevágott fokhagymagerezdeket és nagy lángon, néha megrázogatva pár perc alatt átípirítottam. Utánadobtam a rozmaringleveleket, reszeltem rá kevés citromhéjat, aláöntöttem a vizet és kisebb lángon, egy jobban rázó fedővel fedve kb. 20 perc alatt puhára pároltam – ekkorra pont el kell párolognia a víznek, csak kevés selymes fűszeres szaft marad a krumplikon. A még forró krumplira kanalaztam a tökmagkrémet és addig rázogattam, míg teljesen egyenletesen bevonta a krumplikat. Utánasóztam picit tengeri sóval, és már lehetett is tolni befelé 🙂