Tökmagkrémes tallér
Hozzávalók kb. 50 darabhoz:
- 25 dkg liszt + kevés a gyúráshoz
- 1 teáskanál só
- 5 g sütőpor
- 9 dkg vaj
- 1 tojás
- 10 dkg Donum Terrae tökmagkrém
- kb. 5 dkg tejföl
Elkészítés: A lisztet, a sót és a sütőport késes aprítóba mérjük, beledaraboljuk a vajat, és a géppel morzsásra dolgoztatjuk. Hozzáadjuk a tojást, a tökmagkrémet, a tejfölt, és addig járatjuk a gépet, amíg a tészta össze nem áll. Lisztezett felületen átgyúrjuk, kb. 10 g-os golyókat formázunk belőle. Felforrósított ostyasütőben mindet aranyszínűre sütjük, kihűlve kínáljuk.
Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.