Tökmagkrémes tallér (gluténmentes)

Tökmagkrémes tallér

Hozzávalók kb. 50 darabhoz:

  • 25 dkg liszt + kevés a gyúráshoz
  • 1 teáskanál só
  • 5 g sütőpor
  • 9 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 10 dkg Donum Terrae tökmagkrém
  • kb. 5 dkg tejföl

Elkészítés: A lisztet, a sót és a sütőport késes aprítóba mérjük, beledaraboljuk a vajat, és a géppel morzsásra dolgoztatjuk. Hozzáadjuk a tojást, a tökmagkrémet, a tejfölt, és addig járatjuk a gépet, amíg a tészta össze nem áll. Lisztezett felületen átgyúrjuk, kb. 10 g-os golyókat formázunk belőle. Felforrósított ostyasütőben mindet aranyszínűre sütjük, kihűlve kínáljuk.

Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.