Tökmagos hókifli cukor- és gluténmentesen
Hozzávalók kb. 36 db-hoz:
- a tésztához:
- 20 dkg barnarizs-liszt
- 2 tojásfehérje
- 1,6 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer porrá őrölve
- 2 dkg útifűmaghéj
- 10 dkg vaj
- 4 dkg Donum Terrae tökmagkrém
- 10 dkg darált mandula
- a tetejére:
- 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
- vaníliapor vagy őrölt fahéj
Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd az összeállt tésztából 4 cm-es rudakat készítünk, amikből kb. 36 egyforma darabot vágunk. Mindből apró kifliket formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben 20–25 perc alatt készre sütjük, végül még forrón megforgatjuk a vaníliaporral összekevert édesítőszerben.
Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.