Variációk diókrémre és kéksajtra

A dió és a kéksajt jól passzol egymáshoz. Íme két variáció is a kettőjük találkozására.

Variáció 1.

Hozzávalók:

kéksajtos diókrémes

  • 600g krémsajt
  • 50g puha vaj
  • 50g Donum Terrae Diókrém
  • 100g kéksajt
  • 2ek metélőhagyma apróra vágva
  • darabolt dió díszítésnek
  • só és bors ízlés szerint
  • alma- vagy bagett szeletek a fogyasztáshoz

Elkészítés:

Keverjük össze az első 5 hozzávalót. Szórjuk meg a tetejét a darált dióval, tálalásig tegyük a hűtőbe.

Reggelire vagy vendégvárónak, parti- mártogatósnak ideális.

 

Variáció 2.

Meleg változat, pirított bacon szalonnával megbolondítva.

Hozzávalók:

kéksajtos diókrémes2

  • 7 szelet jó minőségű bacon
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 400g krémsajt
  • 70g kéksajt
  • 50g tejszín
  • 40g Donum Terrae Diókrém
  • 2ek metélőhagyma apróra vágva
  • darabolt dió a tetejére
  • só, firssen őölt bors ízlés szerint

 

Elkészítés:

Vágjuk apró darabokra a bacont és egy serpenyőben pitítsuk ropogósra. Vegyük ki a bacon chipset a zsírjából, egy szalvétán pihentessük kicsit. A fokhagymát pedig tegyük a bacon zsírjába, és egy percig óvatosan pirítsuk meg- meg ne keseredjen! Kézi mixerrel keverjük össze a krémsajtot, tejszínt és a diókrémet. Adjuk hozzá a bacont, fokhagymát, metélőhagymát és a kéksajtot ( a kéksajtot kézzel morzzsoljuk bele a keverékbe). A tetejére szórjunk darabolt diót.

200 fokos sütőben, kb 10 percig süssük- vagy amíg aranybarna lesz a teteje. Mikor elkészült a maradék metélőhgymával még szórjuk meg.

Keksszel, almával, bagettel fogyasszuk. Szintén kiváló reggelinek, vendégvárónak, parti-mártogatósnak.