Zöldséges tepsis csirke

zoldseges-tepsis-csirke- donum-terrae

Zöldséges tepsis csirke

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg csirkecombfilé
  • a páchoz:
    • 6 evőkanál olaj
    • 2 evőkanál tokaji fehérborecet
    • 2 evőkanál szójaszósz
    • 2 evőkanál méz
    • 3 evőkanál Donum Terrae földimogyorókrém
    • 1 teáskanál őrölt gyömbér
    • 2 teáskanál curry
    • 1 evőkanál édes csilipehely
    • 5 dkg sós mogyoró
    • 1 fej brokkoli
    • 3 fej lila hagyma
    • 20 dkg pennei tészta
  • a tálaláshoz:
    • friss petrezselyem
    • aprított mogyoró

Elkészítés:

  1. Egy hőálló tálba helyezzük a csirkecombfiléket.
  2. Az olajat, a fehérborecetet, a szójaszószt, a mézet, a földimogyorókrémet, a gyömbért, a curryt és a csilipelyhet egy habverő segítségével összekeverjük.
  3. A pácot a csirkecombokra öntjük, megszórjuk az aprított sós mogyoróval, hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit, a negyedelt lilahagymákat, valamint a kifőtt tésztát és alaposan összeforgatjuk.
  4. 180 fokon 20-25 percig sütjük.
  5. Tálaláskor megszórjuk friss petrezselyemmel és aprított mogyoróval.

Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.