Zöldséges tepsis csirke
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg csirkecombfilé
- a páchoz:
- 6 evőkanál olaj
- 2 evőkanál tokaji fehérborecet
- 2 evőkanál szójaszósz
- 2 evőkanál méz
- 3 evőkanál Donum Terrae földimogyorókrém
- 1 teáskanál őrölt gyömbér
- 2 teáskanál curry
- 1 evőkanál édes csilipehely
- 5 dkg sós mogyoró
- 1 fej brokkoli
- 3 fej lila hagyma
- 20 dkg pennei tészta
- a tálaláshoz:
- friss petrezselyem
- aprított mogyoró
Elkészítés:
- Egy hőálló tálba helyezzük a csirkecombfiléket.
- Az olajat, a fehérborecetet, a szójaszószt, a mézet, a földimogyorókrémet, a gyömbért, a curryt és a csilipelyhet egy habverő segítségével összekeverjük.
- A pácot a csirkecombokra öntjük, megszórjuk az aprított sós mogyoróval, hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit, a negyedelt lilahagymákat, valamint a kifőtt tésztát és alaposan összeforgatjuk.
- 180 fokon 20-25 percig sütjük.
- Tálaláskor megszórjuk friss petrezselyemmel és aprított mogyoróval.
Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.