Krémes édesburgonyás hummusz Ellától

Ennek a receptnek az eredetiét is a deliciuoslyella.com oldalon találjátok.

Hozzávalók:

  • 2 közepes édesburgonya
  • 240g ( egy konzerv vagy üveg) csicseriborsó ( az egyszerűség kedvéért, de lehet általad beáztatott is )
  • 120ml mandulatej
  • 1 ek vegyes zöldfűszer ( kakukkfű, oregánó, majoranna, bazsalikom)
  • 1 ek Almaecet
  • 1 ek Szezámkrém
  • 2 tk tamari szósz
  • 2 zsálya levél
  • 1 citrom kifacsart leve
  • só és chilli pehely ízlés szerint

 

Elkészítés:

Az édesburgonyát hámozzuk meg, kockázzuk fel és tegyük párolóba- vagy sütőben süssük puhára, hogy könnyen pürésíthető állaga legyen.

Ezalatt a többi hozzávalót turmixgépben vagy botmixerrel dolgozzuk össze, majd ha kicsit kihült az édesburgonyánk, adjuk a krémhez és dologzzuk össze, míg krémes, egynemű lesz az egész.

Tálaljuk. Fogyasszuk nyers, grillezett vagy párolt zöldségekkel, pitával, tortilla chipsszel 🙂 langyosan vagy hidegen.

 

 

Fotó és recept: deliciuoslyella.com