Banános fehérjebomba
Hozzávalók 3 db 7 cm-es szufléformához:
- a tésztához:
- 1 érett banán
- 1 tojás
- 1,2 dl kókusztejszín
- 4 dkg Donum Terrae kókuszfehérjepor
- 1/2 csomag gluténmentes sütőpor (6 g)
- a tetejére:
- olvasztott kókuszzsír
- Donum Terrae kókuszfehérjepor
- az öntethez:
- 1,5 dl kókusztejszín
- 2 evőkanál tetszőleges Donum Terrae magkrém (pl. mandula– vagy mogyorókrém)
- 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer (elhagyható)
- a tálaláshoz:
- kókuszreszelék
A megpucolt, felkarikázott banánt a tojással, a kókusztejszínnel, a kókuszfehérjeporral és a sütőporral egynemű tésztává daráljuk. A sütőformákat kikenjük kókuszzsírral, meghintjük kókuszfehérjeporral, és egyenlő arányban elosztjuk bennük a masszát. Mikrohullámú sütő legmagasabb fokozatán kb. 3 percig „sütjük”. Közben a kókusztejszínt kézi habverővel krémesre, enyhén habosra keverjük a magkrémmel és az édesítővel. A süteményt kiemeljük a formából, tányérra tesszük, és az öntettel meglocsolva, kevés kókuszreszelékkel meghintve tálaljuk.
Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.