Csirkehúsos-tahinis saláta (szénhidrát diétás)

Csirkehúsos-tahinis saláta

Hozzávalók

  • 1 grillcsirke
  • 1 római saláta levelekre szedve
  • 1 lila hagyma karikákra vágva
  • 10–15 dkg konzervkukorica

az öntethez:

  • 5 dkg Donum Terrae szezámkrém
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • kb. 1/2 dl víz
  • 1 evőkanál cukormentes szójaszósz
  • 3 evőkanál frissen facsart citromlé

Elkészítés: A szezámkrémes üveget forró vízbe állítjuk, majd a krémet tálba öntjük. Hozzáadjuk a fokhagymát, az olívaolajat, a vizet, és botmixerrel krémes állagúra turmixoljuk. Hozzákeverjük a szójaszószt, a citromlevet, sót, és félretesszük. A salátát mély tálba halmozzuk, hozzáadjuk a szálakra tépkedett húst, a kukoricát és a hagymát. Meglocsoljuk az öntettel, összekeverjük, és tálaljuk.

Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.