Csirkehúsos-tahinis saláta
Hozzávalók
- 1 grillcsirke
- 1 római saláta levelekre szedve
- 1 lila hagyma karikákra vágva
- 10–15 dkg konzervkukorica
az öntethez:
- 5 dkg Donum Terrae szezámkrém
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- kb. 1/2 dl víz
- 1 evőkanál cukormentes szójaszósz
- 3 evőkanál frissen facsart citromlé
- só
Elkészítés: A szezámkrémes üveget forró vízbe állítjuk, majd a krémet tálba öntjük. Hozzáadjuk a fokhagymát, az olívaolajat, a vizet, és botmixerrel krémes állagúra turmixoljuk. Hozzákeverjük a szójaszószt, a citromlevet, sót, és félretesszük. A salátát mély tálba halmozzuk, hozzáadjuk a szálakra tépkedett húst, a kukoricát és a hagymát. Meglocsoljuk az öntettel, összekeverjük, és tálaljuk.
Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.