Gluténmentes tökmagos tekercs
Hozzávalók:
- 100 g tökmag
- 120 g cukor
- 1 evőkanál Donum Terrae Tökmagolaj
- fél teáskanál sütőpor
- 6 tojás
- 280 g tejföl
- 240 g mascarpone
Elkészítés:
- Kezdjük el darálni a tökmagjainkat 60 g cukorral, amíg sima állagú nem lesz, majd adjuk hozzá a sütőport.
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
- Válasszuk szét a tojásfehérjét és sárgáját külön tálba. A tojás sárgáját kb. 3 evőkanál cukorral verjük fel habos állagúra, majd adjuk hozzá a tökmagolajat és jól keverjük el benne. A tojás férjét ugyanennyi cukorral szintén keverjük habosra.
- A tésztához a hozzávalóinkat óvatosan keverjük össze egy spatulával.
- Egy 30×40 cm-es tepsit kenjünk ki bőségesen vajjal, majd terítsünk rá sütőpapírt.
- Öntsük a tepsibe a tésztánkat, majd helyezzük a 180 fokra előmelegített sütőbe 15 percre.
- Vegyük ki a megsült tésztánkat a sütőpapírral együtt a munkafelületre, majd helyezzünk rá egy másik sütőpapírt és tekerjük fel roláddá. Ezek után tekerjünk rá egy konyharuhát és legalább 30 percig hagyjuk kihűlni.
- Amíg hűl a roládunk, keverjük össze a tejfölt és a mascarponét, ízlés szerint ízesítjük cukorral.
- Ha teljesen kihűlt a tésztánk, tekerjük ki és egyenletesen oszlassuk el rajta a krémünket, de hagyjunk 5 cm részt üresen az egyik végén, mert a tekerés során a töltelék ki fog nyomódni a végén, így azon az oldalon kezdjük el tekerni ahol nem hagytuk üresen a végét.
- Tekerjük be sütőpapírral vagy fóliával a roládunkat és legalább fél órára (de legjobb lenne 1 éjszakára) rakjuk be a hűtőbe, hogy a krém is összeálljon.
Az eredeti receptet itt láthatod: https://bit.ly/3bXHS4n