Tökmagos-málnás tejberizs (gluténmentes, szénhidrátdiétás, cukormentes)
Hozzávalók:
- 2 dl habtejszín
- 6 dl lassú szénhidrátú tej – „csillagtej”
- 10 dkg basmati rizs
- 1 vaníliarúd
- 1 csipet só
- 1/2 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
- továbbá:
- 2 evőkanál Donum Terrae tökmagkrém
- a tálaláshoz:
- cukormentes málnalekvár
- apróra vágott mandula
Elkészítés:
- A tejszínt és a csillagtejet elvegyítjük, beleszórjuk az átmosott rizst, hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart magjait, a vaníliahüvelyt és a sót.
- Közepes lángon felforraljuk, majd kis lángon addig főzzük, amíg a rizs sűrű, nagyon puha és krémes nem lesz.
- Eltávolítjuk a vaníliahüvelyt, belekanalazzuk az édesítőszert, alaposan elkeverjük, majd levesszük a tűzről, belekeverjük a tökmagkrémet, lefedjük, és félretesszük.
- Kisebb tálkákba vagy poharakba adagoljuk, a tetejükre kanalazunk a málnalekvárból, és mandulával megszórva melegen vagy hidegen tálaljuk.
Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.