Szezámos padlizsánkrém (vegán, gluténmentes, szénhidrátdiétás)
Hozzávalók:
- 2 padlizsán
- 3 gerezd fokhagyma
- fél citrom kifacsart leve
- 2 evőkanál Donum Terrae szezámkrém
- só
- bors
Elkészítés:
- A padlizsánokat egy villával körben megszurkáljuk.
- 200 fokra előmelegített sütőbe vagy a grillre tesszük, kb. 1 óra alatt puhára sütjük.
- A húsát tálba kaparjuk, botmixerrel krémesítjük.
- Hozzáadjuk a szezámkrémet, belenyomjuk a fokhagymákat, és ízesítjük a citromlével, sóval, borssal.
- Végül összekeverjük.
- Kenyérre kenve fogyasztjuk, vagy kínálhatjuk mártogatósként is: fekete szezámmaggal megszórva, és olívaolajjal meglocsolva, tortilla chipsszel, pitával, naan kenyérrel vagy zöldségekkel.
Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.