Kesus joghurtfagyi

Azt imádom, hogy annyi,de annyi lehetőség van egyszerű és frissítő nyári nassok és desszertek készítésere… 🙂

Ez is egy rendkívül egyszerű, elképesztően gyorsan elkészíthető finomság. Mandulapraliné elkészítési módját lustasági okokból a pralinéparadicsom oldaláról másoltam ki. Szociológus-közgazdász révén, idejében megtanultam a szekunder kutatás előnyeit 😉 Mandula helyett vagy mellett használhatunk más magvakat, mogyoróféléket is.

Hozzávalók a pralinéhoz:

  • 100g blansírozott (héjtalanított) mandula
  • 80g cukor

Praliné elkészítése:

A mandulát 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük pár percre, és megpirítjuk: éppen csak egy kis színt kell kapnia a mandulaszemeknek. A cukrot karamellizáljuk, majd levesszük a tűzről, és belekeverjük a mandulaszemeket. A karamellizált mandulát sütőpapírral borított hőálló felületre öntjük, és kihűtjük. Amikor már szobahőmérsékletű, nagyobb darabokra törjük.

Joghurtfagyi hozzávalói:

  • 3 érett banán mehámozva, lefagyasztva
  • 3 ek Donum Terrae Kesudiókrém
  • 4 ek görög joghurt
  • 1 kk fahéj
  • csipet só
  • 2 kk vanília kivonat
  • mandulapraliné díszítésnek

Elkésztés:

A hozzávalókat a praliné kivételével turmixgépbe tesszük, vagy botmixerrel jól összedolgozzuk. Áttöltjük egy szabadon választott, célnak megfelelő edénybe és mélyhűtőbe tesszük. Tálaláskor meghintjük pralinéval.

Kesudiókrém helyett természetesen használhatunk Mandulakrémet, Mogyorókrémet vagy Földimogyorót 🙂

 

 

 

Eredeti recept és kép: london-tart.com