Csicseriborsós-tahinis saláta
Hozzávalók
- 4–6 kelkáposztalevél csíkokra vágva
- 2 sárgarépa megpucolva, csíkokra vágva
- 5 dkg pirított csicseriborsó
az öntethez:
- 5 dkg Donum Terrae szezámkrém
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj kb.
- 1/2 dl víz
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 3 evőkanál frissen facsart citromlé
a tálaláshoz:
- füstölt pirospaprika
- (fekete) szezámmag
Elkészítés: A szezámkrémes üveget forró vízbe állítjuk, majd a krémet tálba öntjük. Hozzáadjuk a fokhagymát, az olívaolajat, a vizet, és botmixerrel krémes állagúra turmixoljuk. Hozzákeverjük a köményt, a citromlevet, sót, és félretesszük.
A káposztát a répával mély tálba halmozzuk, meglocsoljuk a szósszal, rászórjuk a csicseriborsót. Füstölt pirospaprikával és szezámmaggal meghintve tálaljuk.
Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.